Spoznajte výhody. Človek potrebuje teplo, ale nielen to.


S úspornými plynovými kondenzačnými kotlami typov WBS, WBC, BBK, BSK a WGB Vám firma BRÖTJE ponúka špičkovú techniku. Firma BRÖTJE sa radí medzi priekopníkov tepelnej a výhrevnej techniky. Je ideálny pre byty, viacpodlažné bytové a rodinné domy, ale aj pre kompletné celky radových domov. Poradí si aj s objektmi priemyselné alebo občianskej vybavenosti (ako napr. Školy, obchody). Nie je rozhodujúce, či sa jedná o novú výstavbu, rekonštrukciu či modernizáciu. Vždy je však podstatné, že tepelnú pohodu a komfort teplej vody môžete získať modernejšie, úspornejšie a ekologickejšie – proste lepšie. Zníženie nákladov na kúrenie spoznáte veľmi rýchlo. Zistite, aké ďalšie výhody nákupom získate.


Výhody ktoré „sa počítajú" a presvedčia:


Moderná technológia s dokonalou technikou prináša výhody, ktoré v spojení s reguláciou SIEMENS dosahujú najvyšších možných hodnôt účinnosti (normovaný stupeň využitia – 109%).

Jedinečné riešenie telesa výmenníka, ktorý má konštrukčne zväčšený povrch zaisťujúce systematické chladenie vykurovacích plynov a optimalizovaný teplotný profil v jeho celom rámci. Výmenník je kompaktný odliatok, čo obmedzuje možnosť vzniku netesnosti spojov. Je vyrobený zo špeciálnej hliníkovo-kremíkovej zliatiny so zvýšenou schopnosťou odovzdávanie tepla. Vysoký podiel kremíka zaručuje odolnosť proti kyslé kondenzačnej vode a tým aj výrazne predĺženú životnosť.

Elektronicky riadené čerpadlo (pri modeloch do výkonu 38 kW integrované v kotle) ​​s možnosťou voliteľného rozsahu výkonu v závislosti na potrebe vykurovacieho systému.

Ekvitermická regulácia vrátane snímača a solárne regulácie pre ohrev vody, sú štandardne súčasťou dodávky kotla.

systém „Multilevel“ využíva pri výrobe kondenzačných kotlov maximálny počet univerzálnych dielov. Tzn. obmedzenie počtu náhradných dielov, zvýšenie bezpečnosti a spoľahlivosti, jednoduchosť servisu.

Jednotná (pre všetky typy kondenzačných kotlov) modifikovaná regulácia Siemens. Jej jednoduchá obsluha je podporená textovým displejom, umožňuje integráciu do zostáv s alternatívnymi zdrojmi. (Solárny ohrev s podporou vykurovania, tepelné čerpadlá, automatické kotly na tuhé palivá)

Rozširujúci požiadavka na riadenie 2. spravidla zmiešavaného okruhu je pri kotloch BRÖTJE vyriešený pomocou vstavaných modulov.

Všetky samostatná prevedenia kotlov je možné pomocou rozširovacích sád doplniť do zostavy s externým zásobníkom TÚV. V ponuke je aj variant kotly s prietokovým ohrevom alebo integrovaným 60-litrovým nerezovým zásobníkom. Alternatívne stacionárne s 95-tich a 160 litrovým vrstveným zásobníkom.

Pre odvod spalín využívajú všetky kondenzačné kotly BRÖTJE komplexný systém plastových odvodov spalín KAS 80 (80/125 popr. 110/160) na báze oddymenia Brilon.

Vysoká precíznosť spracovania a kvalita použitých tradičných nenáhražkových materiálov s dôrazom na pracovné pohodlie pri montáži a servisu.

Nízka potreba priestoru a ďalšie výhody – možno ich vďaka ich konštrukcii inštalovať napr. Aj do výklenkov a univerzálne použiť do novostavieb aj pri sanácii starších budov, stacionárne zostava BBK má len 135 cm na výšku!

Spoľahlivosť je prakticky overená mnohoročným pôsobením na nemeckých trhoch. Firma BRÖTJE ako jedna iba z dvoch firiem v Nemecku získala pre svoje kotly 3x ocenenie – „SEHR GUT“ – známka kvality.

Kotly BRÖTJE sú maximálne šetrné k životnému prostrediu. Spĺňajú všetky emisné požiadavky platných aj pripravovaných STN, hlboko podkračují limity známky „Modrý anjel“, ktoré sú tiež držiteľmi – menej ako 15 mg / kWh oproti 60 mg / kWh u NOx a menej ako 5 mg / kWh oproti 50 mg / kWh u CO .

Regulácia kotla má samozrejme všetky servisné a ochranné funkcie ako je napr. Ochrana proti Legionella, protimrazová ochrana kotla aj budovy, občasné mimosezónne spustenie čerpadla.